Video: Politie geeft beelden aanslag Poolse supermarkt vrij; verdachten hakten met bijl op raam in

Print

Politie geeft beelden aanslag Poolse supermarkt in Panningen vrij. Video: Politie Eenheid Limburg

Panningen -

De politie Limburg heeft dinsdag beelden online gezet van de aanslag die op 19 juni plaatsvond op een Poolse supermarkt in Panningen.

Op het filmpje is te zien dat de twee verdachten op een scooter aankomen, een bijl pakken en daarmee op een raam van de supermarkt in hakken. Vervolgens wordt er brandbare vloeistof naar binnen geschud en aangestoken. De twee daders vluchten daarna op de scooter in de richting van Neer, zo is te horen in de video. De politie vraagt getuigen of mensen die meer weten zich te melden.

Lees ook: Zijn de brandaanslagen op Poolse supermarkten nu ook overgeslagen naar Limburg?

Drie aanslagen

De aanslag op 19 juni was al de derde op de supermarkt. Op de twee zaterdagen daarvoor werden al een keer een brandbom tegen de gevel gegooid en de ruit vernield met een steen. De winkel was toen pas net geopend. Na de aanslagen besloten politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester van Peel en Maas, Wilma Delissen, om camera’s te plaatsen op het Pastoor Huijbenplein waar de supermarkt aan ligt. Het cameratoezicht werd al drie keer verlengd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen