Drie Venlose ondernemers in race Lodewijk van der Grinten Prijs 2021

Drie Venlose ondernemers in race Lodewijk van der Grinten Prijs 2021

Afbeelding: Bij de laatste editie, In 2019, won Wout van Eeuwijk van Pure Ingredients © Lodewijk van der Grintenprijs

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Ondernemers Arthur de Ruiter (AMI), Sebastiaan Sanders (Leolux) en Jeroen Rondeel (Blue Engineering) zijn genomineerd voor de Venlose Lodewijk van der Grinten Prijs. Op 14 december wordt bekend wie de prijs wint.

Bij de Lodewijk van de Grinten Prijs draait het dit jaar om duurzaam ondernemerschap. De duurzame ondernemer onderscheidt zich volgens de jury in aanpassingsvermogen, inspirerend leiderschap en vergroening van het bedrijf. De komende maanden worden de drie genomineerden daarop expliciet door de jury beoordeeld.

De genomineerden
Arthur de Ruiter is directeur van AMI, producent van aluminium producten. Het bedrijf is cradle to cradle gecertificeerd en lid van de Cradle to Cradle bouwgroep Nederland en de Taskforce Duurzame Bedrijventerreinen. Volgens directeur Sebastiaan Sanders van meubelfabrikant Leolux wil het bedrijf ‘precies maken wat een klant graag wil hebben en daarbij zijn voetafdruk minimaliseren.’ Het bedrijf hergebruikt reststromen en betrekt grondstoffen uit de regio. Jeroen Rondeel is directeur van Blue Engineering, dat staat voor ‘een betere wereld op basis van techniek’. Het bedrijf combineert de evolutionaire antwoorden van de natuur met moderne technologie.

Talent Award
De Lodewijk van der Grinten Prijs is vernoemd naar de grondlegger van het Venlose bedrijf Océ (tegenwoordig Canon). De prijs is een initiatief van LLTB Venlo-Horst, MKB-Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo. Dit jaar is stichting PRO77, dat zich richt op professionals jonger dan 35 jaar, aan de organisatie toegevoegd. Daardoor wordt er dit jaar ook een Talent Award uitgereikt.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg