Vader op Mallorca doodgeschopte Carlo (27) doet zijn verhaal

Print
Vader op Mallorca doodgeschopte Carlo (27) doet zijn verhaal

Mensen leggen bloemen neer bij de plek waar Carlo Heuvelman werd doodgeslagen in Mallorca. Afbeelding: DISTRICT8

De vader van de op Mallorca doodgeschopte Carlo (27) roept meer getuigen van de zaak op zich te melden. Hij doet dat dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Vader Heuvelman hoopt dat getuigen zich over hun schroom heenzetten. „Het is geen snitchen. Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets onmenselijks.”

Lees ook: Twee verdachten in Mallorca-zaak 60 dagen langer vast

De politie Midden-Nederland toont dinsdagavond een aantal getuigen in de uitzending die zich nog niet hebben gemeld en mogelijk belangrijke informatie hebben.

De uit Waddinxveen afkomstige Carlo was nog geen dag op Mallorca toen hij in de ochtend van 14 juli werd mishandeld in het uitgaansleven. Hij overleed een aantal dagen later. Zijn vader deelt eenmalig het verhaal namens de hele familie.

Lees ook: De onzin van ‘zinloos geweld’ is na het doodschoppen van een toerist op Mallorca alweer actueel. Maar wat leren we ervan?

’Als hij blijft leven...’

Hij vertelt hoe Carlo zich verheugde op de vriendentrip en hoe hij klaar was voor een volgende stap met zijn vriendin. Vader en moeder Heuvelman zagen hun kind pas voor het eerst weer toen hij in een diepe coma in het ziekenhuis lag. Carlo’s vader: „Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt. Maar aan de andere kant... als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo’n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen.”