Bauke Mollema moet in Luxemburg alleen João Almeida voor laten gaan

Print
Bauke Mollema moet in Luxemburg alleen João Almeida voor laten gaan

Bauke Mollema. Afbeelding: Hollandse Hoogte / Presse Sports PRESSE SPORTS

Bauke Mollema heeft net naast de ritwinst in de eerste etappe van de Ronde van Luxemburg gegrepen. De Nederlander werd tweede in de sprint van een grote groep achter João Almeida.

Nadat in de finale een vlucht van David Gaudu geneutraliseerd was, ging Mollema als eerste van het uitgedunde peloton de sprint aan. Hij kon het echter niet bolwerken tegen de Portugees van Deceuninck - Quick-Step. Die won onlangs ook al twee ritten plus het eindklassement in de Ronde van Polen.

Almeida neemt ook de leiding in het algemeen klassement voor Mollema en Marc Hirschi.

Brand wint slotetappe in Ronde van de Ardèche

Lucinda Brand heeft de slotetappe in de Ronde van de Ardèche op haar naam geschreven. De 32-jarige renster van Trek-Segafredo kwam na 81,5 kilometer tussen Le Pouzin en Privas alleen aan. Bijna een minuut na Brand werd Jeanne Korevaar tweede, voor de Australische Lucy Kennedy.

Brand bleef als enige over van een kopgroep in de rit met twee lange beklimmingen. Eerder won de wereldkampioene veldrijden de Ronde van Thüringen, waarin ze ook twee etappezeges boekte, en won ze met haar ploeg de ploegentijdrit in de Giro.

De Amerikaanse Leah Thomas won het eindklassement in de Ronde van de Ardèche. De renster van Movistar had na zeven etappes 9 seconden voorsprong op de Spaanse Mavi Garcia. De in Venray geboren Pauliena Rooijakkers was op de vierde plaats de beste Nederlandse.