Vader op Mallorca doodgeschopte Carlo (27) doet emotionele oproep: zes tips binnen

De vader van Carlo Heuvelman doet in Opsporing Verzocht een dringende oproep aan getuigen om zich te melden: „Het is geen winkeldiefstal.” © SCREENSHOT NPO1

De vader van de op Mallorca doodgeschopte Carlo (27) heeft een dringende en emotionale oproep gedaan aan meer getuigen om zich te melden. Hij deed dat dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht, in een emotionele verklaring. De politie kreeg tijdens en direct na de uitzending zes tips binnen.

MARCEL VINK

Vader Heuvelman hoopt dat getuigen zich over hun schroom heenzetten. „Het is geen snitchen”, vertelde hij. „Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets onmenselijks. Denk er eens aan dat het je broer of zus overkomt. Help ons de daders gestraft te krijgen.”

Getuigen die incident filmden

De politie Midden-Nederland toonde enkele getuigen in de uitzending die zich nog niet hebben gemeld en mogelijk belangrijke informatie hebben. Zo waren er geblurde gezichten van twee Nederlandse jongens te zien die het incident hebben gefilmd, maar zich nog niet hebben gemeld bij de politie.

Lees ook: De onzin van ‘zinloos geweld’ is na het doodschoppen van een toerist op Mallorca alweer actueel. Maar wat leren we ervan?

Aan het einde van de uitzending werd gemeld dat er al enkele nieuwe tips en een nieuwe video waren binnengekomen.

De uit Waddinxveen afkomstige Carlo was nog geen dag op Mallorca toen hij in de ochtend van 14 juli werd mishandeld in het uitgaansleven. Hij overleed een aantal dagen later. Zijn vader deelde eenmalig het verhaal namens de hele familie.

’Als hij blijft leven...’

Hij vertelt hoe Carlo zich verheugde op de vriendentrip en hoe hij klaar was voor een volgende stap met zijn vriendin. Vader en moeder Heuvelman zagen hun kind pas voor het eerst weer toen hij in een diepe coma in het ziekenhuis lag.

Carlo’s vader: „Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt. Maar aan de andere kant... als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo’n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen.”

Lees ook: Wat te doen tegen schrikbarend gewelddadige jeugd?

Hij beseft dat de tijd niet meer is terug te draaien. ,,We zijn twee maanden verder, maar het gemis blijft. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Het verdriet is intens. Het is niet niks, als je je zoon op die leeftijd verliest.” Hij zegt dat het heel belangrijk is om afscheid te kunnen nemen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal