Plan voor appartementen op plek café en kapsalon in Weert

Print
Plan voor appartementen op plek café en kapsalon in Weert

Er komen vijf appartementen op de plek van het leegstaande café en de ernaast liggende kapsalon aan de Roermondseweg in Weert. Afbeelding: Google Streetview

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Weert wil de bouw van vijf appartementen toestaan aan de Roermondseweg. Bedoeling is dat de woningen komen op de plek van het leegstaande café ’t Slachthuis en de naastliggende kapsalon.

Het café met schietbaan en bovenwoning staan al jaren leeg. Volgens het college kan de kapper indien gewenst in de directe omgeving een alternatieve locatie vinden voor de zaak.

Door de panden te slopen en een nieuw wooncomplex van drie verdiepingen hoog te bouwen, wordt retail omgeruild voor woonruimte. Het kleinschalige appartementencomplex neemt minder oppervlakte in beslag dan de huidige bebouwing.

De benodigde bestemmingsplanwijziging ligt tot en met 20 oktober ter inzage. Bedoeling is dat de gemeenteraad er zich in december over uitspreekt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen