200 coronapatiënten op ic’s, laagste aantal in maand tijd

Print
200 coronapatiënten op ic’s, laagste aantal in maand tijd

Afbeelding: Rob Engelaar

Het aantal coronapatiënten op intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag met 3 gedaald tot 200, het laagste aantal sinds 17 augustus.

In totaal liggen er nu nog 600 patiënten met Covid-19 in de ziekenhuizen. Dat zijn er 35 minder dan dinsdag, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Lees ook: Aantal afspraken coronaprik bijna verdubbeld

Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal met 32 tot 400. Op de ic’s werden afgelopen etmaal 12 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op de verpleegafdelingen werden 45 mensen binnengebracht.

Het LCPS verwacht dat de bezetting met covidpatiënten in de ziekenhuizen de komende tijd stabiel blijft, met mogelijk een kleine daling.

2402 nieuwe coronagevallen

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn afgelopen etmaal 2402 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er bijna 400 meer dan een dag eerder en ruim 600 meer dan maandag. Toen meldde het RIVM voor het eerst in twee maanden minder dan 2000 nieuwe coronagevallen.

De afgelopen zeven dagen kregen gemiddeld 2220 mensen per dag een positieve testuitslag, aldus het RIVM. Dat weekgemiddelde daalt geleidelijk. Het instituut meldt woensdag ook 7 nieuwe aan corona gerelateerde sterfgevallen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want er zit soms een tijdje tussen het overlijden van een patiënt met Covid-19 en de registratie van dat overlijden bij het RIVM.