Investeren in Bitcoin - de beste beslissing ooit of een waste of money?

Print
Investeren in Bitcoin - de beste beslissing ooit of een waste of money?

Bitcoin heeft de afgelopen periode een flink roerige periode doorgemaakt. Zo is deze crypto munt begin september geïntroduceerd als wettig betaalmiddel in El Salvador. Een echte wereldprimeur, maar ondanks deze bijzondere mijlpaal zeker niet door iedereen even positief ontvangen. Zo liep de introductie alles behalve soepel, zijn niet alle Salvadoranen even blij met de introductie van deze digitale munt en verloor de Bitcoin als klap op de vuurpijl binnen een uur een groot deel van zijn waarde. Van positieve uitspatting naar mega teleurstelling?

Bovenstaande situatie schetst eigenlijk al direct waarom de meningen over het bezitten van Bitcoin zo verdeeld zijn. Sommige liefhebbers zweren erbij, houden ervan zo nu en dan te cashen of hebben een hele lange adem en een bepaald streefbedrag of doel in hun hoofd voordat ze zich laten uitbetalen. Voor anderen zijn de koersfluctuaties een nachtmerrie, waardoor enkel dit voor hun al een reden is om niet te investeren in deze cryptocurrency. Want hoe snel die pijl de lucht in kan schieten, zo snel kan hij ook weer op de grond klappen. Tot welk kamp behoor jij?

De voordelen en nadelen van het investeren in Bitcoin

Er wordt veel gepraat over Bitcoins en het bezitten hiervan, maar uit onderzoek blijkt dat heel veel Nederlanders er eigenlijk maar weinig verstand van hebben. Dit geeft eigenlijk al gelijk aan dat het belangrijk is om je te verdiepen in zowel de voor- als nadelen van het bezitten van Bitcoins. Laten we niet vergeten dat het in sommige gevallen namelijk kan gaan over grote bedragen en het dus niet zomaar een spelletje is. Een aantal voor- en nadelen zullen wij hieronder kort voor je toelichten.

Voordelen

• De koers kan enorm schommelen, wat kan zorgen voor enorme pieken

• De transactiekosten zijn minimaal en de transacties zijn snel

• Je kunt overal ter wereld betalen met Bitcoins, de hele dag door en tussen verschillende werelddelen

• Het kan ook gebruikt worden voor kleinere transacties, denk bijvoorbeeld aan een aankoop in de supermarkt

• Het is een enorm goed beveiligd systeem. Daarnaast kun je in tegenstelling tot fysiek geld niet overvallen worden, mits je zorgt voor de juiste voorzorgsmaatregelen

Nadelen

• De koers kan enorm schommelen, wat kan zorgen voor enorme dalen

• De Bitcoin wordt op heel veel plekken nog niet geaccepteerd. Je kunt er dus inderdaad kleinere transacties mee doen, maar dan moet de desbetreffende supermarkt deze cryptocurrency wel accepteren

• Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben van de markt

• Zodra je eenmaal een transactie met Bitcoins hebt gedaan, is deze niet meer terug te draaien

• Betalingen zijn afhankelijk van het internet, offline betalingen zijn (nog) niet mogelijk

Beslis verstandig

Ben jij iemand die het liefste vandaag nog Bitcoins bijkoopt als de koersen goed staan, of hou je het liever bij fysiek geld. Tot welke groep je ook behoort, iedereen heeft hier zo zijn of haar goede redenen voor. Het belangrijkste is in ieder geval dat mocht je ervoor kiezen te investeren, je je altijd goed laat adviseren. Het liefste door een professionele partij. Beslis verstandig en wie weet komen er wel hele mooie dingen uit!