Arts in opleiding Daphne Schoenmakers van Zuyderland naar WK Triathlon op Hawaï

 © Website Zuyderland

Regio -

Arts in opleiding (AIOS) Daphne Schoenmakers van Zuyderland MC heeft zich gekwalificeerd voor de WK Triathlon op Hawaï in februari 2022.

redactie

Vijf tot zes dagen per week traint Daphne Schoenmakers, AIOS Orthopedie in Zuyderland, nog buiten haar werk. „Meestal zo’n 10 tot 16 uur”. Maar al dat harde werk heeft afgelopen maand geleid tot een prachtig resultaat. Door haar prestatie op de Ironman (hele triathlon) in Kopenhagen mag ze naar het WK Ironman triathlon in Hawaï.

Dat ze zich kwalificeerde voor het grote WK, kwam voor Daphne als een grote verrassing. „Het was pas de eerste keer dat ik de hele afstand deed”, kijkt ze met trots terug. „Oorspronkelijk heb ik klimsport gedaan, maar dat bleek niet te combineren met mijn werk. Ruim twee jaar geleden heb ik me toegelegd op de triatlon. En dat is vrij snel geëscaleerd”, zegt ze lachend.

Ironman

De Ironman is een serie wedstrijden binnen de langeafstandstriatlon. Een Ironman bestaat uit 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en een marathonafstand (42,195 kilometer) hardlopen. Met een tijd van 10 uur en 36 minuten kwalificeerde Schoenmakers zich op 22 augustus voor het grote WK op Hawaï.

Trainen met collega’s

Daphne traint bij Triatlon Club Maastricht en Tricenter onder leiding van collega Berry Moonen, fysiotherapeut in Zuyderland. Maar een groot deel van haar trainingsgroep bestaat uit atleten met een medische achtergrond. „De ene is in opleiding tot gynaecoloog, de andere tot huisarts’, vertelt ze. „Het is een hele diverse groep: dat maakt het natuurlijk wel erg leuk.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal