Acteurs gezocht voor musical Dagboek van een Herdershond

Kapelaan Erik Odekerke. © Roy Beusker

Zuid-Limburg -

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn op zoek naar acteurs voor de musical Dagboek van een Herdershond, die in mei 2022 in première gaat.

Redactie

De televisieserie, die van januari 1978 tot en met januari 1980 op de toenmalige zender Nederland 1 te zien was, moet komend voorjaar in MECC Maastricht opnieuw tot leven komen.

Lees ook: De nieuwe kapelaan Odekerke heet Joes Brauers en komt uit Bocholtz

„Het wordt een grootschalige musical, waarin de ziel van de zuiderling tot leven komt”, aldus een woordvoerder.

In Dagboek van een Herdershond komt de jonge kapelaan Erik Odekerke aan in een klein landbouwdorp in Limburg. Hij treft er een sterke gemeenschap, geregeerd door de notaris, herenboer en pastoor. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden, maar dat valt in de praktijk niet mee.

Lees ook: Actrice Anne-Mieke Ruyten speelt in musical ‘Dagboek van een Herdershond’

Geschoolde acteurs

„Voor deze productie zijn we op zoek naar geschoolde acteurs van elke etnische achtergrond met sterke zangkwaliteiten. We zoeken zowel mannen als vrouwen in vrijwel alle leeftijdsklassen (tussen 18 en 80 jaar). Je moet beschikbaar zijn in de periode maart 2022 tot en met medio augustus 2022. De standplaats van de productie is Maastricht.”

Aanmelden: stuur vóór 1 oktober een cv (met foto) naar sollicitaties@toneelgroepmaastricht.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal