Open dag natuurbegraafplaats in Heide

 © ING Image

Heide -

Natuurbegraafplaats Weverslo in Heide organiseert op zondag 26 september van 11.00 uur tot 16.00 uur een open dag.

Het doel van deze dag is dat bezoekers kunnen zien en beleven hoe een natuurbegraving met of zonder ceremonie eruit kan zien qua opstelling, inclusief audio, video en koffietafel. Daarnaast kan er kennis worden gemaakt de grafdelver en kan er deel genomen worden aan een Bakkie Troost, een maandelijks terugkerend item op Weverslo.

Daarnaast toont een bedrijf gespecialiseerd in bloemsierkunst hoe natuurlijke bloemstukken gemaakt worden en staan er verschillende voorbeelden van houten grafmarkeringen. Er zijn lezingen over duurzamere uitvaarten en vrijwilligers vertellen over hun waardevolle werkzaamheden op Weverslo.

Professionele medewerkers zijn aanwezig om de rondleidingen te verzorgen en vragen te beantwoorden. De vaste partners van de natuurbegraafplaats demonstreren wat hun bijdrage is aan de verzorging van een natuurbegrafenis. Dit zijn De Lekkernij ’t Anker uit Merselo (koffietafel), Stage Crew uit Heide (audio en video), Keuten van Loon uit Merselo (grafdelving) Ellen Deelen uit Helmond (bloemsierkunst) en Knoest uit Afferden (houten grafmarkering).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal