Eigenaren gooien roer opnieuw om: succesvolle B&B in Eys te koop

© © Dalauro

Bron: WijLimburg

Na 13 jaar en meer dan 15.000 (!) gasten stoppen Laura Lazzarini en Rob Kemmeren met hun succesvolle bed & breakfast Dalauro in Eys. Ze gaan mensen en teams helpen om met meer plezier en energie te werken. De B&B staat te koop. “Hopelijk komen er een nieuwe Laura en Rob in.”

Kemmeren kan zich de vakantie aan de Franse Loire, meer dan 13 jaar geleden, nog goed herinneren. “Laura werkte bij UWV, ik bij Vodafone. Goede banen, goed salaris, maar wel stressvol. We vonden dat we veel energie staken in dingen voor anderen, niet in onszelf. Daar fantaseerden we over hoe mooi het leven kon zijn en wat we zouden willen gaan doen als we ontslag zouden nemen. Daar kwam het idee van een gastenverblijf. Alleen al de gedachte eraan gaf ons veel energie.”

Reputatie Eenmaal thuis besloten ze ervoor te gaan. Ze vonden een geschikt pand in Eys op – naar ze zelf zeggen – een van de mooiste plekjes in Zuid-Limburg en begonnen er Dalauro, een bed & breakfast met 7 gastenverblijven. Kemmeren: “Dat is natuurlijk veel voor een B&B, maar dat aantal is wel nodig om ervan te kunnen leven.” De B&B werd populair. Door de ligging en de kamers, maar vooral dankzij de gastvrijheid van de eigenaren. “We hebben een goede reputatie opgebouwd”, zegt Kemmeren. “De laatste jaren staan we op beoordelingssite Zoover steevast in de top van beste B&B’s.”

Hosvitality Ondanks het succes stoppen Kemmeren en Lazzarini er op 1 januari mee. “Dat was zeker geen makkelijk besluit, maar er is een bepaalde mate van verzadiging ontstaan. We hebben onszelf de vraag gesteld of we dit nog een keer 13 jaar willen doen. Het antwoord is nee.” Dat er al een idee lag voor het ‘leven na Dalauro’, speelde zeker mee, aldus Kemmeren. “3 jaar geleden hebben we een concept ontwikkeld om individuen en teams te helpen om met meer plezier en energie te werken aan nog tevredener klanten. Het heet hosvitality: vitaal gastvrij.”

Te koop Plan was om dit zakelijke concept naast en vanuit de B&B op de markt te brengen. “Door de drukte met de gasten kwam het er steeds niet van”, zegt Kemmeren. “Laura heeft wel al individuele sessies met mensen, daar beleeft ze enorm veel plezier aan. Ook dat was een reden om deze stap nu te zetten. Willen we dit goed doen, dan moeten we ons er volledig op focussen.” En dus staat de B&B nu te koop. “We hopen dat er een nieuwe Laura en Rob in komen, die het bedrijf op hun manier willen voortzetten. Ze komen in een gespreid bedje, kunnen zelfs de naam, goodwill en reputatie overnemen. Maar als iemand er iets anders moois van wil maken, is het ook oké.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg