Automaatje kan met anderhalf jaar vertraging eindelijk van start in Sevenum

Print
Automaatje kan met anderhalf jaar vertraging eindelijk van start in Sevenum

Automaatje is al onder meer actief in Weert. Afbeelding: Arjanne van Voorst

Sevenum -

Anderhalf jaar later dan gepland gaat deze maand het vervoersproject Automaatje van start in Sevenum, dat deze service als eerste kern in de gemeente Horst aan de Maas aanbiedt.

Automaatje is een aanvulling op de wijkbus en wensauto. De ANWB startte in 2016 met dit laagdrempelige vervoersalternatief voor mensen die minder mobiel zijn. De service is vooral bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn en niet van bestaande regelingen of het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Zij kunnen met de chauffeur afspreken waar en hoe laat ze opgehaald en thuisgebracht worden. De vrijwilligers rijden met hun eigen auto en krijgen daarvoor een taxivergoeding van 30 cent per kilometer.

Automaatje start op 1 oktober. Reserveren is mogelijk vanaf 27 september. Dat kan telefonisch tot twee dagen van tevoren door tussen 9.00 en 12.00 uur te bellen met één van de coördinatoren op het telefoonnummer 06-19556175.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu