Winterspelen 2022 eveneens onder strikte coronaregels

 © China News Service via Getty Images

Lausanne -

Tijdens de Winterspelen van Peking komende februari zullen er strenge coronamaatregelen gelden om de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Dat heeft het IOC vrijdag bekend gemaakt.

redactie

„De pandemie is zeker nog niet voorbij. Ik wil de atleten daarom geruststellen dat we er alles aan zullen doen om de Olympische Winterspelen veilig te organiseren voor iedereen”, zo zei voorzitter Thomas Bach. „Net zoals in Tokio zullen er strikte coronamaatregelen gelden. We werken samen met de Chinese gezondheidsinstanties om ervoor te zorgen dat ook deze Spelen zo goed verlopen.”

Samen voor een gedeelde toekomst

In Peking werd vrijdag ook de slogan voor het evenement onthuld. „Samen voor een gedeelde toekomst.” „Dit is een sterke slogan die vertrouwen en vastberadenheid uitstraalt. Hij staat symbool voor de kracht van de Spelen om als gemeenschap wereldwijde uitdagingen aan te gaan”, verklaarde Jiang Xiaoyu de vice-voorzitter van het organisatiecomité.

De Winterspelen vinden komend jaar plaats van 4 tot en met 20 februari.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal