Enexis Huis aan Groene Loper Maastricht gaat vanaf volgend jaar dicht

Print
Enexis Huis aan Groene Loper Maastricht gaat vanaf volgend jaar dicht

Het Enexis Huis sluit na dit jaar zijn deuren. Afbeelding: Google Streetview

Maastricht / Itteren -

Het Enexis Huis Limburg aan de Groene Loper in Maastricht gaat na dit jaar dicht. In dit huis kunnen consumenten, scholieren en professionals kennismaken met de mogelijkheden van duurzame energie.

Volgens Sebastiaan Stolk van Enexis gaat het energiebedrijf zich de komende tijd richten op de energietransitie. „Dit betekent dat we alles op alles zetten om klanten aan te sluiten, terwijl we tegelijkertijd blijven werken aan de veiligheid en betrouwbaarheid van onze netten. De activiteiten die daar niet rechtstreeks aan bijdragen, bouwen we af.” En dus gaat het Enexis Huis Limburg dicht.

Terugblik

„Dat besluit gaat ons natuurlijk aan het hart”, zegt Stolk. „De afgelopen jaren hebben we mooie resultaten geboekt. Het publiek was zeer divers. In het begin zagen we vooral huiseigenaren die op zoek waren naar tips om hun woning te verduurzamen. Langzaam verschoof dit naar scholen. Van basisschool tot universiteit. Maar ook banken die bijvoorbeeld duurzame hypotheken verstrekten, kwamen op bezoek. En de kers op de taart vond ik toch dat de gemeente Maastricht het Enexis Huis Limburg gebruikte als vergaderlocaties voor VvE’s en energiecoaches.” In totaal kwamen er ruim 7000 bezoekers naar het Enexis Huis Limburg.

Toekomst

Wat er nu met het pand naast de voormalige Theresiaschool gaat gebeuren, kan hij nog niet zeggen. „Het is eigendom van Enexis Groep en krijgt een andere bestemming. De komende tijd gaan we kijken hoe we de kennis en kunde die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd digitaal kunnen inzetten. Door bijvoorbeeld een virtueel bezoek aan het Enexis Huis mogelijk te maken. Zo krijgen mensen online inspiratie om te verduurzamen.”

Het Enexis Huis Limburg is nog van 5 september tot en met 23 december open voor bezoek op afspraak, te boeken via enexishuislimburg@enexis.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen