Verkeersmaatregelen in verband met City Triatlon in Roermond, Leudal en Maasgouw

 © Archief De Limburger/Jan-Paul Kuit

Roermond/Horn/Maasgouw
Redactie

Vanwege de Roermond City Triathlon is in de gemeenten Leudal, Maasgouw en Roermond gedurende het evenement op zaterdag 18 en zondag 19 september een aantal wegen tussen 8.00 en 18.00 uur afgesloten.

De triatlon bestaat uit drie onderdelen; zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats op het terrein van AREA-X. Het parcours voor het fietsen gebeurt op de openbare weg. Hierdoor zijn er een aantal wegen afgesloten.

Lees ook: Roermond City Triathlon wil dit jaar in deelnemersaantal verdubbelen van 750 naar 1500

Wat betekent dit voor fietsers

- Parallelweg noordzijde N280 wordt afgesloten. Fietsers gebruiken het zuidelijke fietspad langs de N280 in beide richtingen.

- Het fietspad langs de Kanaalweg-West (vanaf de Rijksweg in Horn tot aan de oprit van de N280 v.v.) is tijdens het evenement gesloten.

- Het fietspad langs de Roermondseweg, de Rijksweg en de Kanaalweg richting Beegden blijven gewoon open.

- Op zaterdag 18 september tussen 10 uur en 16:30 uur is de toeristische fietsroute over stuw Linne niet mogelijk omdat deze route over het triatlon fietsparcours bij sluis Osen loopt. Dit betreft fietsknooppunten 35 - 84 – 26 en omgekeerd en 35 – 84 – 93 en omgekeerd.

Wat betekent dit voor auto’s en motoren

- Het gedeelte van de Rijksweg gelegen tussen de afrit N280 en de Roermondseweg is gedurende zaterdag en zondag tussen 8:00 en 16:30 uur afgesloten.

- De Roermondseweg tussen afslag Buggenum en de oprit N280 en de Kanaalweg-West van oprit N280 tot aan afslag sluis Heel zijn op zaterdag 18 september en zondag 19 september afgesloten.

- Verkeer wordt geadviseerd door de kernen van Beegden en Horn te rijden teneinde via de Rijksweg naar de N280 te rijden.

De Parallelweg noordzijde N280 blijft beschikbaar voor landbouwverkeer en hulpdiensten.

Meer informatie op de website van de gemeente Roermond.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal