Vanaf 1 oktober paspoort verplicht voor reizen naar Verenigd Koninkrijk

 © Getty Images/iStockphoto

Regio
Redactie

Een reminder voor inwoners van deze regio die binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen: vanaf 1 oktober kan dat alleen nog met een paspoort. Diverse gemeenten wijzen hierop.

Lees ook: Internationale vraag naar Limburgse bedrijfskavels neemt weer snel toe, ‘maar geen sprake van logistieke Brexit-golf’

Wie niet over een paspoort beschikt, zal dus eerst even langs de gemeente moeten om er een aan te vragen. De wijziging, een gevolg van de Brexit, heeft betrekking op alle landen van het VK; Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Uitzondering

Voor Nederlanders die voor of op 31 december 2020 in het VK woonden, geldt een uitzondering. Zij kunnen hun identiteitskaart tot en met 31 december 2025 blijven gebruiken. Deze reizigers moeten wel kunnen aantonen dat ze onder het zogenaamde terugtrekkingsakkoord vallen. Dat kan bijvoorbeeld met een document waaruit blijkt dat men al vóór eind 2020 in één van voornoemde landen woonde.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal