Politie geeft beelden vrij van verdachte die bom achterliet op straat in Hoensbroek

Print

Politie geeft beelden vrij van verdachte die bom achterliet op straat in Hoensbroek. Video: Politie Eenheid Limburg

Hoensbroek -

Zondagochtend 5 september rond acht uur werden bewoners aan de Hommerterweg in Hoensbroek opgeschrikt door een explosief dat op straat werd aangetroffen. De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de verdachte die de bom achterliet op straat.

Een beveiligingscamera laat zien hoe de verdachte zich zondag 5 september tussen 03.10 en 03.20 ophield op de Hommerterweg. Deze persoon was druk in de weer met een pakket, wat later het explosieve materiaal bleek te zijn, en een daaraan gekoppeld snoer van enkele meters lang. Toen er vanuit de Akerstraat-Noord een auto passeerde, leek de verdachte even te aarzelen, maar ging hij vervolgens toch weer verder met waar hij mee bezig was. Het explosief werd uiteindelijk achtergelaten en de verdachte verdween uit het zicht van de bewakingsbeelden.

Lees ook: Explosieven Opruimingsdienst ruimt bom op in Hoensbroek

De politie realiseert zich dat de verdachte op de beelden lastig te herkennen is. Toch hoopt het dat er mensen, in het bijzonder de passerende automobilist, zijn die informatie hebben dat kan helpen bij het onderzoek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen