Wandelexcursie Limburgs Landschap door gevarieerde natuur van de Isabellegreend

Vrijdag 24 september wordt er gewandeld door de gevarieerde natuur van de Isabellegreend.  © Het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Het Limburgs Landschap houdt vrijdag 24 september een wandeling door de gevarieerde natuur van de Isabellegreend ten zuiden van Roermond.

Redactie

De Isabellegreend ligt aan de Oolderplas en bestaat vooral uit allerlei soorten grasland met verspreid liggende bosjes en waterpartijen. Er lopen het hele jaar Gallowayrunderen en Konikpaarden. Door die begrazing en de invloed van de Maas zijn hier stroomdalgraslanden ontstaan met karakteristieke plantengroei van onder andere agrimonie, knoopkruid en margriet. Deze ruige, maar gevarieerde vegetatie trekt op haar beurt weer vele insectensoorten aan en die zorgen voor een gevarieerde natuur. Ook de hier voorkomende bever is een aanwinst voor de natuur. Door in het wilgenstruweel weer open plekken te knagen, ontstaat eveneens variatie en dat heeft weer een duidelijke positieve invloed op de soortenrijkdom.

De excursie start vrijdagavond 24 september om 19.00 uur bij de kleine parkeerplaats aan de ingang van de Isabellegreend aan de Merummerbroekweg in Merum. Aanmelden voor deze excursie is verplicht. Goed schoeisel en een verrekijker worden aanbevolen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal