Turnster Van Pol wint in Rotterdam tweede WK-kwalificatie

Print
Turnster Van Pol wint in Rotterdam tweede WK-kwalificatie

Vera van Pol. Afbeelding: ANP

Tungelroy -

Turnster Vera van Pol uit Tuggelroy heeft in Rotterdam de tweede WK-kwalificatie gewonnen. De 27-jarige Van Pol kwam na een foutloze meerkamp tot een totaal van 53,766 punten. Daarmee bleef ze Naomi Visser, die vorige week de eerste kwalificatie won, voor. Visser kwam tot 53,367 punten en behaalde haar hoogste scores op balk (13,767) en vloer (13,667).

Sanna Veerman, die met 14,033 de beste turnster was aan brug, eindigde met 52,333 punten op de derde plaats in de meerkamp. Elze Geurts, die vorige week op de vierde plek eindigde, staakte na twee toestellen (sprong en brug) de strijd vanwege ziekte.

Lees ook: Toekomst turnster Vera van Pol hangt af van aanwezigheid topsportplan

Winnares Van Pol maakte deze zomer nog deel uit van de vierkoppige olympische selectie in Tokio. De andere drie turnsters op de Spelen, Eythora Thorsdottir, Sanne en Lieke Wevers, hebben een pauze ingelast na de Spelen.

Maandag wordt de WK-selectie bekendgemaakt. Vier turnsters mogen afreizen naar het WK, dat van 18 tot en met 24 oktober plaatsvindt in het Japanse Kitakyushu.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee