Boekpresentatie ‘Daar praat ik niet over’, over het Sinti-meisje dat Auschwitz overleefde

Print
Boekpresentatie ‘Daar praat ik niet over’, over het Sinti-meisje dat Auschwitz overleefde

Afbeelding: UitTipsLimburg

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Schrijfster Anjes Wolfs-Driessen presenteert donderdag 23 september in Bibliotheek Valkenburg haar boek ‘Daar praat ik niet over’.

Zij geeft tevens een lezing. Het boek vertelt het verhaal van haar moeder, die in de oorlog als jong Sinti-meisje met haar familie vanuit Beek naar Westerbork en vervolgens Auschwitz werd gedeporteerd.

„Zij kon in de verwarring van de dodenmarsen aan het eind van de oorlog ontsnappen en overleefde”, aldus de woordvoerder. „Daarna trouwde ze en stichtte een gezin in Valkenburg a/d Geul, maar over de oorlog en haar tijd in Auschwitz werd nooit gesproken.”

Lees ook: 75 gezichten die het huiveringwekkende verhaal van de Holocaust vertellen in Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht

Peter Jorna van stichting O Lungo Drom leidt de lezing in en vertelt over de achtergrond van de razzia onder Sinti en Roma. De avond wordt muzikaal omlijst door Roger Moreno, componist van requiem voor Auschwitz.

Tijd: 19.00 tot 21.00 uur. Adres: Berkelplein 99 in Valkenburg. De toegang is gratis. Aanmelden (verplicht): info@heuvellandbibliotheken.nl (onder vermelding van ‘Vredesweek’).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen