Tottenham Hotspur-legende Jimmy Greaves (81) overleden

Print
Tottenham Hotspur-legende Jimmy Greaves (81) overleden

Jimmy Greaves. Afbeelding: Action Images via Reuters

Tottenham Hotspur rouwt om de dood van Jimmy Greaves (81), met 266 doelpunten de topscorer aller tijden van de Engelse voetbalclub.

De Engelse spits speelde tussen 1961 en 1970 voor de Spurs.

Greaves kwam in 379 wedstrijden voor de ploeg uit Londen tot 266 doelpunten, waarvan 220 in competitieverband. Harry Kane, de huidige topschutter van de Spurs, staat met 223 goals op de tweede plek van de topscorerslijst aller tijden.

Greaves maakte deel uit van de WK-selectie van Engeland op het WK van 1966 in eigen land. De spits van de Spurs, die 44 doelpunten maakte in 57 interlands, raakte tijdens dat toernooi geblesseerd. Zijn vervanger Geoff Hurst groeide uit tot de held van de Engelsen, door drie doelpunten te maken in de finale tegen West-Duitsland (4-2).

Greaves speelde ook voor onder meer Chelsea, AC Milan en West Ham United. De Spurs bedankten hun topscorer aller tijden in 1972 met een zogeheten testimonial-wedstrijd tegen Feyenoord op White Hart Lane.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee