Liberation Concert op de Amerikaanse begraafplaats via livestream te volgen

Print
Liberation Concert op de Amerikaanse begraafplaats via livestream te volgen

Het aantal bezoekers is dit jaar beperkt vanwege de pandemie. Afbeelding: Luc Lodder

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Het Liberation Concert op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten is dit jaar via een livestream te volgen. Het aantal bezoekers is beperkt vanwege de coronapandemie. Om mensen toch de gelegenheid te geven het concert te beluisteren wordt het uitgezonden. Vorig jaar trok de livestream 135.000 toehoorders.

Het Liberation Concert wordt voor de zestiende keer gehouden. Tijdens het concert gaat de hymne Unknown Territory van Mark Pütz uit Schinnen in première. Hij schreef het stuk in opdracht van de philharmonie zuidnederland; het zal later te horen zijn in het nieuwe bezoekerscentrum bij de begraafplaats. De philharmonie zuidnederland staat tijdens het Liberation Concert onder leiding van dirigent Sander Teepen. Ook sopraan Hannah Morrison treedt op. Er worden stukken gespeeld van onder andere Henry Purcell, Samuel Barber en Joseph Haydn.

Het concert start om 15.00 uur en is hier te volgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee