BAL kan in finale om de Super Cup de bekerstunt niet herhalen

Print
BAL kan in finale om de Super Cup de bekerstunt niet herhalen

Christopher Hudson (links), de nieuwe Amerikaan van BAL, snelt langs Arunas Mikalauskas. Afbeelding: Orange Pictures

Weert -

BAL is er niet in geslaagd na de beker ook de Super Cup te pakken. Na een prima start van de Limburgers, stelde regerend kampioen ZZ Leiden in eigen hal orde op zaken: 87-74.

BAL opende sterk (0-7) en gaf de voorsprong in het eerste kwart niet meer uit handen (20-24). De gasten liepen vervolgens verder uit (20-29), maar raakten toen de weg volledig kwijt. De thuisploeg nam het heft in handen met een tussensprint waarin de bezoekers slechts eenmaal wisten te scoren (19-1).

Heftig

Radenko Varagic reageerde in die fase zo heftig op een volgens hem verkeerde arbitrale beslissing dat de coach van BAL mocht inrukken. Het betekende de definitieve nekslag voor de Weerter equipe die halverwege tegen een 45-38 achterstand aankeek en de kloof alleen maar zag groeien.

Daarmee bleef een herhaling van de bekerstunt, eerder dit jaar, uit. BAL zorgde in mei voor een daverende verrassing door de nationale beker, de DBL Cup, te veroveren nadat het onder andere favoriet ZZ Leiden in de kwartfinale had uitgeschakeld.

Lees ook: BAL stunt met bekerwinst en bekroont standvastig beleid

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu