Busje vliegt over de kop in Luxemburg; 20-jarige vrouw uit Nederland komt om

Print
Busje vliegt over de kop in Luxemburg; 20-jarige vrouw uit Nederland komt om

Afbeelding: Polizei

Een Nederlandse vrouw is zondagnacht overleden na een zwaar verkeersongeval in Esch-Belval in het zuiden van Luxemburg. Het busje, waar de vrouw samen met negen anderen in zat, vloog over de kop. De 20-jarige overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Dat meldt de krant Luxemburger Wort. Het ongeluk gebeurde rond 01.00 uur bij de rotonde op de Porte des Sciences. De bestuurder verloor na het verlaten van tunnel Micheville de macht over het stuur, sloeg over de kop en knalde tegen de vangrail.

Volgens de politie zaten er in totaal negen mensen in het busje. De jonge vrouw uit Nederland raakte bekneld en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. De hulp kwam echter te laat: de 20-jarige overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Twee andere mensen raakten gewond en moesten met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Zes slachtoffers raakten lichtgewond.

De politie doet onderzoek naar het ongeluk. De identiteit van de Nederlandse vrouw is niet bekend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee