Duitsland heeft nog geen deadline voor opheffen coronamaatregelen: mogelijk zelfs nieuwe beperkingen

Print
Duitsland heeft nog geen deadline voor opheffen coronamaatregelen: mogelijk zelfs nieuwe beperkingen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

De Duitse overheid heeft nog geen datum in beeld waarop de coronamaatregelen opgeheven kunnen worden, meldt een woordvoerder.

Het uitblijven van een deadline komt omdat er nog geen zekerheid is over hoe de pandemie de komende maanden verloopt. Duitsland bereidt zich momenteel voor op een mogelijke vierde golf en wil daarom in de herfst en de winter mogelijk nieuwe beperkingen invoeren.

Een strenge lockdown blijft waarschijnlijk uit door de vaccinatiecampagne in het land. De mondkapjesplicht op bepaalde plekken geldt mogelijk tot in het voorjaar van 2022. Waar mensen in afgesloten ruimten bijeen komen, zullen afstandsregels en andere hygiënevoorschriften waarschijnlijk ook voorlopig blijven gelden.

Deelstaten

In Duitsland geldt dat bepaalde openbare plekken alleen toegankelijk zijn voor mensen die gevaccineerd zijn, recent hersteld zijn van Covid-19 of een negatieve test kunnen laten zien. Sommige deelstaten willen een recente negatieve test niet meer gaan accepteren als toegangsmiddel. Ongeveer 63 procent van de Duitse bevolking is momenteel volledig ingeënt.

Duitsland meldde maandag 3736 nieuwe besmettingen. In de afgelopen zeven dagen raakte 71 op de 100.000 mensen besmet met het virus.