Tweede ronde voor Maastrichtse jeugdlintjes

Wethouder Vivianne Heijnen met jeugdlintjeswinnaar Enzo van Golde. © De Limburger

Maastricht -

Voor de tweede keer kunnen Maastrichtse jongeren die actief zijn voor hun buurt worden genomineerd voor een jeugdlintje.

Annelies Hendrikx

Wethouder Vivianne Heijnen moedigt mensen van harte aan dat ook te doen, zo zei ze dinsdagmiddag in het stadhuis in het bijzijn van Enzo van Golde (16), die dit jaar zo’n lintje kreeg omdat hij namens Trajekt -als vrijwilliger van het tienerwerk- van alles organiseert voor kinderen en jongeren in zijn wijk Malberg.

Vol ornaat

Hij was één van de vijf winnaars die begin dit jaar -noodgewongen online- op het schild werden gehesen. De volgende uitreiking vindt plaats in vol ornaat in de hal van het Maastrichtse stadhuis, zo beloofde de wethouder. Hoeveel nominaties er de eerste ronde waren, onthult de gemeente niet.

Zonnetje

Maar: hoe meer het er tijdens deze tweede ronde worden, hoe liever het Heijnen is. „We hopen op veel nominaties. We willen jongeren die een bijdrage leveren aan hun omgeving of aan de samenleving in het zonnetje zetten. Dit jaar hebben we lintjes thuis bezorgd bij de winnaars, maar nu het hopelijk weer kan, willen we er graag een happening van maken. De jeugdlintjes zijn ook bedoeld als stimulans voor andere jongeren.”

Waardering

Enzo zelf vertelde dat hij trots is op zijn lintje en het totaal niet had verwacht: „Zo bijzonder is het toch niet wat ik doe? Maar het is wel leuk om deze waardering te krijgen.” Hij zou zijn goede vriend Nadim Serpenti willen nomineren: „Hij doet hetzelfde als ik.” De jongens zetten andere jongeren in hun wijk aan tot samen sporten en chillen en zijn er ook voor de kleintjes.

Lees ook: Enzo blijft door plezier in zijn ‘soos’ op het rechte pad: ‘Voor het plezier van de anderen doe ik het’

Jongeren tussen 6 en 18 jaar kunnen worden opgegeven. De selectiecommissie bestaat uit drie gemeenteraadsleden en twee jongeren-vertegenwoordigers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal