Robert Lewandowski krijgt Europese Gouden Schoen na absoluut recordseizoen

Print
Robert Lewandowski krijgt Europese Gouden Schoen na absoluut recordseizoen

Afbeelding: Twitter Robert Lewandowski

Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski (33) heeft dinsdag de Gouden Schoen ontvangen als winnaar van het klassement van Europees topscorer van afgelopen seizoen.

De Poolse international scoorde vorig seizoen liefst 41 keer in de Bundesliga. Hij verbeterde zo het record van 40 goals in de Duitse hoogste afdeling dat sinds het seizoen 1971-72 op naam stond van Gerd Müller.

„Ik ben heel trots”, verklaarde Lewandowski tijdens de ceremonie in het clubmuseum van Bayern München. „Je moet altijd geloven in grootse prestaties, ongeacht je afkomst.”

Christian Seifert, topman van de Duitse voetballiga (DFL), zei dat Lewandowski’s record er een voor „de eeuwigheid” is. Volgens Seifert is Lewandowski „één van de beste spelers in de geschiedenis van de Bundesliga, iemand die al vele jaren op wereldklasseniveau speelt.”

Zesvoudig winnaar Lionel Messi werd tweede met 30 doelpunten voor Barcelona, gevolgd door Cristiano Ronaldo met 29 treffers voor Juventus.

Lewandowski is op de erelijst de opvolger van de Italiaan Ciro Immobile (Lazio Roma).

Elk doelpunt gemaakt in een competitie die behoort tot de top vijf op de UEFA-ranglijst levert twee punten op. Een goal in competities vanaf de zesde tot en met de 22ste plaats (waaronder Nederland) is goed voor anderhalf punt. In nog minder sterke competities is een doelpunt een punt waard.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee