Monique Tijsterman neemt drie Limburgse handbalsters op in haar eerste selectie

Print
Monique Tijsterman neemt drie Limburgse handbalsters op in haar eerste selectie

Monique Tijsterman. Afbeelding: HSF/Henk Seppen

Geijsteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Interim-bondscoach Monique Tijsterman heeft dinsdag in haar eerste selectie drie Limburgse handbalsters opgenomen: Inger Smits, Larissa Nusser en Harma van Kreij.

Oranje komt begin oktober voor het eerst sinds de Olympische Spelen in actie. De ploeg staat deze periode onder leiding van interim-bondscoach Tijsterman. De Sittardse volgt voorlopig Emmanuel Mayonnade op. In het kwalificatietraject voor het EK 2022 neemt het team het op tegen Wit-Rusland en Griekenland. Tijsterman heeft 22 speelsters opgenomen in de definitieve selectie. In de interlandweek wordt de wedstrijdselectie teruggebracht naar 16 speelsters.

Claudia Rompen uit Mechelen zit niet in de eerste selectie van Tijsterman. De keepster behoorde voor de zomer nog wel tot een groep van 35 speelsters die volgens Mayonnade in aanmerking kwamen voor een plek in de olympische selectie, maar Rompen viel toen af.

Op woensdag 6 oktober staat in Almere de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland op het programma in. Op zondag 10 oktober spelen de Oranjedames uit tegen Griekenland. Estavana Polman sluit deze interlandperiode tijdens de trainingen in Nederland ook aan bij het team. De wedstrijden zal zij nog niet meespelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee