Transavia onderzoekt nieuwe thuisbasis in Brussel

Print
Transavia onderzoekt nieuwe thuisbasis in Brussel

Afbeelding: ANP

Transavia Nederland wil ook vanaf Brussel Zaventem vliegreizen gaan aanbieden voor vakantiegangers.

Mede door de onzekerheid rond Lelystad Airport komt Brussel weer in beeld als thuisbasis, naast Schiphol en Eindhoven, zegt topman Marcel de Nooijer in een gesprek met Het Financieele Dagblad. „We gaan kijken of we daar een operatie kunnen starten. We willen de komende jaren wel verder kunnen groeien.”

Lees ook: Schuldenlast luchtvaart loopt verder op

Volgens hem heeft de beslissing om naar België te gaan, geen directe relatie met het omstreden besluit van Schiphol om het havengeld sterk te gaan verhogen. Maar voor dat besluit van Schiphol om de havengeldtarieven de komende jaren met 40 procent te verhogen, heeft De Nooijer geen enkel begrip. „Wrang en unfair” noemt hij het. „Het zorgt voor een gigantische toename van onze kosten. We gaan bijna 20 miljoen euro meer betalen ten opzichte van 2019. Dit zie je op geen enkele andere luchthaven. Schiphol is onze thuisbasis, maar niet tegen elke prijs.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu