Bondscoach Louis van Gaal in trainingspak van Telstar: ‘Heerlijk, heerlijk’

Print
Bondscoach Louis van Gaal in trainingspak van Telstar: ‘Heerlijk, heerlijk’

Louis van Gaal legt aan de spelers en staf van Telstar uit hoe het moet. Afbeelding: ANP

Voor het oog van een paar honderd belangstellenden en de gehele vaderlandse media verzorgt bondscoach Louis van Gaal woensdagochtend de training bij Telstar.

Vrijdagavond zit Van Gaal eenmalig als hoofdtrainer op de bank bij de Witte Leeuwen om geld op te halen voor het goede doel, de stichting Spieren voor Spieren, waar Van Gaal al sinds jaar en dag ambassadeur van is. Vooruitlopend op de thuiswedstrijd tegen Jong AZ meldde Van Gaal zich woensdag op het trainingsveld.

Afspraken

De afspraken over het eenmalige hoofdtrainerschap van Van Gaal waren al gemaakt, voordat hij bondscoach werd. De Amsterdammer, oud-speler van Telstar, wilde zijn belofte gewoon nakomen.

En zo stond Van Gaal woensdagavond in een heerlijk herfstzonnetje op het kunstgras van het BUKO Stadion, van oudsher bekend als Sportpark Schoonenberg. Spelers als Glynor Plet (ex-FC Twente), Ronald Koeman junior, Delvechio Blackson, Tom Overtoom en Sven van Doorm werden onderricht door de 70-jarige toptrainer, die bezig is aan zijn derde periode als bondscoach van het Nederlands elftal en eerder onder andere Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United onder zijn hoede had. Voor de gelegenheid had de selectie van Telstar versterking gekregen van Puck Donker van het beloftenteam van de vrouwen.

Bondscoach Louis van Gaal in trainingspak van Telstar: ‘Heerlijk, heerlijk’
Louis van Gaal in Telstar-trainingspak. Foto: ANP

Lees ook: Heel belangrijk Mark: kijk Louis aan als die tegen je praat op bezoek in Freiburg

Kat uit de boom

Aanvankelijk stelde Van Gaal zich terughoudend op tijdens de training en liet hij de trainers van Telstar het werk doen. Naast hoofdtrainer Andries Jonker, een voormalige assistent van Van Gaal, bij , waren dat onder anderen de oud-profs Michael Dingsdag en Anthony Correia.

Na even de kat uit de boom te hebben gekeken, liet Van Gaal zich alsnog nadrukkelijk gelden op het trainingsveld. Met krachtige stem liet hij horen wat hij vond van een pass- en trapoefening. „Elke bal goed”, „Heerlijk, heerlijk” en „Fantastisch hoor” schalde door het BUKO Stadion.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu