Brand in flat centrum Geleen roept herinneringen op bij geëvacueerde bewoners

Print

Brand in flat centrum Geleen roept herinneringen op bij geëvacueerde bewoners . Video: Track’88

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In de Cityflat in Geleen is woensdagmiddag even voor half drie brand uitgebroken. Een woning op de vijfde etage is helemaal uitgebrand en onbewoonbaar verklaard. De inwonende was op het moment van de brand niet aanwezig.

Bewoners van de flat aan de Rijksweg Zuid, zagen rook onder de voordeur en van het balkon afkomen waarna ze de brandweer hebben gebeld. De brandweer schaalde de brand meteen op vanwege de grootte van het pand en rukte met meerdere voertuigen uit, waaronder een hoogwerker. Ook werd de Rijksweg Zuid is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Er zijn geen gewonden gevallen.

„We vermoeden kortsluiting, aangezien het stereomeubel in brand stond. De rookschade aan de woning zelf is groot, die is onbewoonbaar verklaard”, aldus een woordvoerster van de brandweer.

Bewoners van omliggende appartementen werden uit voorzorg geëvacueerd. Aan het einde van de middag konden ze terug naar hun woningen. Voor de bewoner van het appartement waar de brand woedde is elders onderdak geregeld, laat de veiligheidsregio weten.

Vaker brand

De schrik onder bewoners zat er goed in. „Vier jaar geleden heb ik hier ook al brand meegemaakt, dus ik stond meteen buiten”, vertelt een bewoonster van de tiende etage. Ze staat naast een medebewoonster. „Vorig jaar was het ook al prijs, dus ik was flink geschrokken.” De woordvoerster van de brandweer bevestigt dat er vaker brand heeft gewoed in de Cityflat.

Lees ook: Elf appartementen Cityflat Geleen onbewoonbaar door grote brand

Brand in flat centrum Geleen roept herinneringen op bij geëvacueerde bewoners
Foto: Track’88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen