Mike Schloesser mist WK-finale met compoundteam: brons hoogst haalbare

Print
Mike Schloesser mist WK-finale met compoundteam: brons hoogst haalbare

Mike Schloesser. Afbeelding: ANP

Weustenrade / Horn -

Handboogschutter Mike Schloesser is er met de Nederlandse compoundploeg niet in geslaagd de finale van het WK te halen.

Met Sil Pater en Max Verwoerdt verloor de Limburger in het Amerikaanse Yankton in de halve eindstrijd van het niet-olympische onderdeel van Mexico. Eerder hadden ze gewonnen van Taiwan, Frankrijk en Zuid-Korea. In de strijd om brons is vrijdag Oostenrijk de tegenstander.

Steve Wijler uit Horn slaagde er op het olympische onderdeel recurve niet in de finale te halen met Nederland. De Limburger, die in Tokio nog zilver won bij de gemengde landenwedstrijd samen met Gaby Schloesser, redde het met zijn twee mannelijke collega’s in de eerste ronde niet tegen Mexico: 5-1.

Vrijdag begint ook het individuele toernooi voor de Limburgers. Mike Schloesser heeft door zijn goede kwalificatie een bye in de tweede ronde en stroomt pas in bij de laatste 32 schutters.

Wijler, die in de kwalificatie tot de achttiende score kwam, begint zijn jacht op goud in de eerste ronde tegen de Est Kivilo. Gaby Schloesser, de geboren Mexicaanse maar sinds haar huwelijk met Mike Schloesser uitkomend voor Nederland, heeft eveneens een bye en start in de tweede ronde tegen een nog onbekende tegenstandster.

Bij de vrouwen werd Nederland, ook in compound, in de achtste finale uitgeschakeld door Turkije.

Donderdag begint het individuele toernooi. Schloesser heeft door zijn goede kwalificatie een bye in de tweede ronde en stroomt pas in bij de laatste 32 schutters.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu