Geraamte van de nieuwe Alverman in Afferden staat

Print
Geraamte van de nieuwe Alverman in Afferden staat

Het gemeenschapshuis van Afferden ligt straks op het voetbalterrein. Afbeelding: Stefan Koopmans

Afferden -

De bouw van het nieuwe gedeelte van de Alverman in Afferden vordert gestaag. Deze week werden betonplaten op hun plek gelegd met een kraan.

Eind januari moet de ruwbouw klaar zijn, laat Arno Broekman van de Stuurgroep Alverman 2.0 weten. „Daarna moet binnen nog alles afgemaakt worden. Dat zal wel tot in de zomer duren”, verwacht hij. Daarna kan de aanbouw aan het al bestaande sportcomplex dienst gaan doen als gemeenschapshuis van Afferden. Die locatie werd gekozen na jarenlang getouwtrek en onenigheid in het dorp en de gemeenteraad over de beste locatie. In maart werd de knoop doorgehakt en besloot de gemeenteraad om te gaan voor een aanbouw aan het sportcomplex waar onder andere de voetbal- en tennisclub al huisden. Het oude Iedershuus is inmiddels al helemaal verdwenen.

Lees ook: Achtergrond: Bijna een einde aan hoofdpijndossier Alverman in Afferden; van vermeende doodsbedreiging tot boze dorpsraad

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen