Opnieuw minder coronapatiënten in ziekenhuizen, ruim 1800 nieuwe besmettingen

Print
Opnieuw minder coronapatiënten in ziekenhuizen, ruim 1800 nieuwe besmettingen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Robin Utrecht ROBIN UTRECHT

Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal weer gedaald. Er liggen nu 513 covidpatiënten, het laagste aantal sinds 24 juli en 19 minder dan woensdag.

Op de intensive cares daalde het aantal covidpatiënten met 3 tot 183, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Eind juli lagen er voor het laatst zo weinig patiënten op de ic’s.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 330 coronapatiënten, een daling van 16 vergeleken met een dag eerder.

Afgelopen etmaal werden op de ic’s 7 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Op de verpleegafdelingen werden 39 mensen opgenomen. Het LCPS voorspelde eerder deze week dat de bezetting de komende tijd op zowel de ic als in de kliniek zal dalen.

Ruim 1800 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt verder

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 1841 positieve coronatests geregistreerd. Dat is minder dan vorige week donderdag, en daardoor daalt het gemiddelde voor de dertiende dag op rij. Wel kwamen er twaalf meldingen van sterfgevallen, het hoogste aantal in meer dan drie weken tijd, maar hier kunnen mensen bij zijn die al langer geleden aan corona zijn gestorven.

Het RIVM kreeg in de afgelopen zeven dagen 12.607 meldingen van positieve tests, gemiddeld 1801 per dag. Dat is het laagste niveau sinds begin juli.

In Amsterdam en in Rotterdam kwamen 89 besmettingen aan het licht. In Den Haag werd het coronavirus vastgesteld bij 84 mensen. Daarna volgen Utrecht (66), Ede (46) en Amersfoort (45). In 65 gemeenten testte niemand positief.

Bij de twaalf gemelde sterfgevallen ging het om inwoners van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Almelo, Hengelo, Middelburg, Vlissingen, Leidschendam-Voorburg, Rijssen-Holten, Schouwen-Duiveland, Twenterand, Zaltbommel en Putten.

In de afgelopen week registreerde het RIVM het overlijden van 47 mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting. Dat komt neer op gemiddeld zeven sterfgevallen per dag.