Toe aan een nieuwe keuken? Hier moet je op letten!

Print
Toe aan een nieuwe keuken? Hier moet je op letten!

Afbeelding: Pexels.com

Er zijn maar weinig dingen leuker dan je verheugen op iets nieuws. Zeker wanneer je al een tijd in je huis woont en je vanaf de eerste dag niet tevreden bent over de keuken. Het kan hierbij liggen aan de indeling van de keuken, maar ook puur aan het uiterlijk van de keuken. En dat is natuurlijk jammer. De keuken is een van de belangrijkste plekken in je huis en het is van belang dat je je er goed voelt. Dan smaakt het eten dat je er bereidt ook direct een stuk beter.

En dus wordt het tijd om op zoek te gaan naar de perfecte keuken. Maar waar begin je?

Stap 1: Kijk kritisch naar je huidige keuken

Wat moet anders, waar ben je wel tevreden over? Wil je de layout van de keuken aanpassen? Moet er een kookeiland komen of misschien een barretje? Wil je een gasfornuis met zes kookpitten en een oven of wil je juist een inductiekookplaat? Moet er deze keer wel een vaatwasser geplaatst gaan worden? En wat wil je met de koelkast?

Als je klaar bent met kijken naar de praktische zaken, dan kun je ook kijken naar het uiterlijk van je keuken, het oog wil immers ook wat.

Stap 2: Bepaal je stijl

Ook in de keuken kun je tegenwoordig alle kanten op als het gaat om interieurstijl. Je kunt gaan voor industrieel, voor modern, voor landelijk of juist voor van alles wat. Het valt nog niet mee om de juiste stijl voor jouw huis te vinden. En als je dan ook nog moet overleggen met je partner… Een keuken is geen plek voor compromissen. Jullie zullen samen iets moeten vinden waar jullie allebei volkomen achter staan. Je kunt hier en daar keuken inspiratie opdoen en onafhankelijk van elkaar kijken wat jullie het mooist vinden.

Stap 3: Maak een moodboard

Jij en je partner kunnen het op een gegeven moment best eens zijn over een bepaalde stijl, maar dat wil nog niet zeggen dat de klus is geklaard. Door allebei een moodboard te maken, dit kan heel gemakkelijk online, kan je laten zien aan de ander wat jij mooi vindt. Een moodboard is ook een perfecte manier om dichterbij de uiteindelijke keuken te komen.

Stap 4: Ontwerp je keuken zelf

Je kunt online, in 3D je eigen keuken ontwerpen. Hiervoor heeft Grando een heel handige ontwerptool ontwikkeld. Het is een kwestie van klikken en slepen en loslaten. Het kan echter zomaar zijn dat je liever persoonlijk contact hebt met een van de vakkundige adviseurs. Natuurlijk behoort dat ook tot de mogelijkheden. Hiervoor kun je een afspraak maken in een van de vele vestigingen in Nederland en in België. Je kunt tijdens deze afspraak alleen voor bepaalde informatie gaan of een complete keuken laten tekenen en direct bestellen.

Stap 5: Genieten van je nieuwe keuken

Daar kun je je nu alvast op verheugen: de meest heerlijke gerechten en hapjes zullen geserveerd kunnen worden. Je kunt weer gezellig met al je vrienden rond de keukentafel gaan zitten of weer een koekjesbakmiddag organiseren met de (klein)kinderen. Ook kun je met je partner gezellig tafelen en alvast het volgende verbouwproject bespreken, misschien de badkamer?

Het plaatsen van de keuken laat je natuurlijk over aan de vakmensen van Grando.