Hoe kun je als man je sokken matchen met je outfit?

Print
Hoe kun je als man je sokken matchen met je outfit?

Afbeelding: Pexels.com

Als het gaat om het vinden van het juiste paar herensokken dat bij je outfit past, zijn er niet veel regels of handleidingen om je te helpen de juiste combinatie te vinden. Veel experts raden desondanks aan om opvallende sokken te dragen, al hoeft dat natuurlijk niet beslist. Je kunt er juist ook voor kiezen om simpele zwarte Falke sokken aan te doen, over het algemeen zal dit zeker passen bij de rest van je look. Je sokken matchen met je outfit is bovendien mogelijk met de onderstaande tips.

Matchen met je pochet of stropdas

Voor wat aanvullende accessoires, probeer je je sokken te matchen met je outfit door ze te coördineren met je stropdas of pochet. Je kunt proberen de kleur of het patroon van het paar te matchen. Je kunt ook proberen seizoenskleuren gelaagd in je outfit te dragen, bijvoorbeeld door meer kastanjebruine tinten te dragen in de herfst. Het matchen van je sokken en stropdas kan een moeiteloze manier zijn om je hele outfit op een beknopte manier samen te brengen, al is het dus ook mogelijk om je pochet te laten passen bij de sokken die je draagt.

Contrasteren voor een opvallende look

Als je outfit meer gedempt is, wil je misschien kiezen voor een gekker paar sokken. Als je bijvoorbeeld de gedempte toon van een antracietgrijs pak contrasteert met een helderder oranje paar sokken, kun je een opwindende kleurflits in je outfit krijgen. Let hierbij op welke combinaties van overhemd en stropdas het beste werken met een antracietkleurig pak. Door dit te doen, zullen de sokken die je draagt echt opvallen waardoor de aandacht wat meer van de rest van je outfit gehaald wordt. Dit is wel een gedurfde tip, durf jij het aan?

Kiezen voor kleurrijke sokken

Witte sokken zijn een favoriet voor veel mannen. We raden je echter aan je best te doen om een kleurrijker paar sokken te dragen bij de meeste van je outfits. Hoewel een effen wit paar sokken misschien ideaal is voor de sportschool, probeer het dragen van deze kleur sokken te beperken tot alleen in dat scenario. Net als andere soorten kleding, zijn je sokken een handige manier om wat flair en persoonlijkheid te tonen. Gebruik ze als een manier om precies dat te communiceren. Overigens moet je dus eigenlijk ook zwarte sokken zien te vermijden.

Niet de rest van je outfit overweldigen

Gekke sokken kunnen op veel manieren effectief worden gedragen, maar ze kunnen ook de rest van je outfit overweldigen. Trouwkleding zoals een zwart pak kan bijvoorbeeld overschaduwd worden door een paar felrode of oranje sokken, wat eigenlijk niet de bedoeling is. Dit geldt voor elke vorm van meer professionele of formele outfits. Het is belangrijk om in gedachten te houden voor welke gelegenheid je je kleed! Als dit formeel is dan is het toch beter om te kiezen voor een paar sokken dat niet echt opvalt. Je pak moet in dit geval juist de spotlight hebben.