Jandino schrapt theatertour om coronapas: ’Ik kan hier niet aan meewerken’

Print
Jandino schrapt theatertour om coronapas: ’Ik kan hier niet aan meewerken’

Jandino Asporaat Afbeelding: ANP

Jandino Asporaat heeft zijn huidige theatertour geannuleerd omdat de cabaretier bezwaren heeft tegen de coronapas. Het coronatoegangsbewijs is vanaf zaterdag ook verplicht bij theaters. Een verhaal van een zieke fan die geen QR-code kan krijgen, heeft Jandino doen besluiten niet aan het nieuwe beleid te willen meewerken.

„De keuze om mijn hele theatertour te annuleren totdat ik weer voor iedereen kan spelen, is geen makkelijke keuze. Zowel emotioneel niet, maar ook financieel niet”, schrijft Jandino vrijdag op Instagram. „Ik kreeg een brief van een dame, waarin stond: ’Lieve Jandino, ik heb kanker en ga op dit moment door een zware chemokuur. Al zou ik het willen, ik zou dat vaccin niet kunnen nemen. Mijn immuunsysteem is te laag en ik krijg ook geen QR-code. Mijn leven is al zwaar, moet ik echt elke keer wanneer ik iets leuks wil doen om het leven nog dragelijk te maken, zo’n stok in mijn neus doen? Is dit dan mijn toekomst?’”

Lees ook: 41% horeca weigert controle QR-code: ’Steeds grotere groep verzet zich steeds harder’

De cabaretier raakte geëmotioneerd door de brief. „Haar brief raakte mij tot in mijn kern en ik besloot: ik kan hier niet aan meewerken. Ik ben met mensen gaan praten die al gevaccineerd zijn en die zeiden: die prik neem ik, maar ik ga niet meewerken aan een tweedeling in de samenleving. Want dat is wat aan er de hand is en dat weet iedereen!”

Jandino heeft begrip voor collega’s die wél willen spelen. „Ik wil ook dolgraag spelen, maar iedereen maakt zijn persoonlijke afweging. Je moet niet boos worden op de entertainers, het systeem is het probleem. Het laatste wat we nodig hebben, is dat wij met elkaar ruzie gaan maken en vingers wijzen. Gevaccineerd tegen ongevaccineerd: STOP DAT! Dat is een tactiek van verdeel en heers. Iedereen strijdt op zijn of haar manier. De macht is echt bij het volk, vergeet dat niet.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu