Max Verstappen met nieuwe motor slechts zesde in tweede vrije training

Print
Max Verstappen met nieuwe motor slechts zesde in tweede vrije training

Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen heeft met een nieuwe motor de zesde tijd op de klokken gezet in vrije training twee. De Limburger moest ruim een seconde toegeven op snelste man Valtteri Bottas 1:33.593.

Lewis Hamilton werd net als in de eerste training tweede. Dit keer met een marginaal verschil van 0.044 ten opzichte van zijn Finse teamgenoot.

Lees ook: Verstappen krijgt nieuwe motor en moet achteraan starten in GP Sotsji

Verstappen heeft de tweede training vooral gebruikt om de juiste afstelling te vinden voor de race. De coureur van Red Bull Racing weet al dat hij zondag door de motorenwissel vanaf de laatste plaats moet starten waardoor het belang van één snel rondje is komen te vervallen.

Inhaalrace

De Limburger zal zich zondag vanuit het achterveld een weg naar voren moeten banen om zo de schade ten opzichte van Mercedes te beperken. Hoewel Verstappen in het verleden heeft bewezen dat inhalen in Sotsji goed mogelijk is, is een vergelijkbare inhaalrace zoals in 2018 en 2019 allesbehalve sinecure. Verstappen zocht in de tweede vrije training opzichtig zijn opponenten op om een inhaalactie aan het einde van het lange rechte stuk in te zetten. Via de boordradio aan zijn team kwam hij tot de conclusie dat inhalen met de huidige auto’s ook hier haast onmogelijk is.