Investeren in Bitcoin is een spannende aangelegenheid

Print
Investeren in Bitcoin is een spannende aangelegenheid

Afbeelding: Pexels.com

Je hoort steeds meer over Bitcoin. Maar wat is het nu eigenlijk? Wat zijn de voordelen? En hoe kun je Bitcoin kopen?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een cryptocurrency, een digitale munt. Dit wil zeggen dat Bitcoin niet gebonden is aan een bank of een andere financiële instelling. Bitcoin is de eerste decentrale digitale vorm van geld. Je kunt een Bitcoin dus ook niet vasthouden. Deze digitale munteenheid wordt alleen digitaal gekocht, verkocht en bewaard. Dit klinkt nogal abstract en, eerlijk, dat is het ook wel een beetje. Toch kun je met het kopen en verkopen van Bitcoin goed geld verdienen, als je het tenminste goed aanpakt.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin?

Het grootste voordeel van Bitcoin is dat het hier gaat om een digitale munt. Een munt die niet bij een bank in bewaring hoeft te worden gegeven. Je slaat de Bitcoin op in je eigen “wallet” en jij bent de enige die daarbij kan. Je kunt wanneer je maar wilt handelen in Bitcoin, je hoeft dus niet te wachten tot de beurzen in Amsterdam, New York of Tokyo openen.

Daarbij heeft Bitcoin een koers die altijd in beweging is, juist doordat cryptocurrency niet afhankelijk is van de beurzen. Je kunt je dag en nacht bezig houden met het kopen en verkopen van Bitcoin als je dat zou willen.

Hoe kun je Bitcoin kopen?

Voor je Bitcoin gaat kopen is het van belang dat je je goed inleest in de materie. Je vindt online heel veel informatie over het kopen van Bitcoin. Hierna maak je eerst een wallet aan. Deze heb je nodig om je Bitcoin in op te kunnen slaan. De volgende stap is het vullen van deze wallet, dit bestaat uit 3 stappen. Stap 1: een Bitcoin bestelling plaatsen, bijvoorbeeld bij SATOS. Stap 2 is het afrekenen van je bestelling. Zo zorg je ervoor dat de Bitcoin verstuurd kunnen worden naar jouw eigen wallet. Stap 3 is het verificatieproces. Je hoeft niet veel documentatie te overleggen, maar je zult je, zeker bij de eerste aankoop, moeten identificeren.