Telstar wint met Louis van Gaal op de bank van Jong AZ

Print
Telstar wint met Louis van Gaal op de bank van Jong AZ

Louis van Gaal is blij met de winst van Telstar. Afbeelding: ANP

Met Louis van Gaal als coach op de bank heeft Telstar gewonnen van Jong AZ. In eigen huis versloeg de thuisploeg door een snelle goal van Glynor Plet de Alkmaarders: 1-0.

De bondscoach van Oranje nam vrijdagavond eenmalig plaats op de bank bij Telstar. Dit deed de 70-jarige trainer om geld op te halen voor goede doelen. Voorafgaand liet Van Gaal bij ESPN weten dat zijn komst enkel geslaagd zou zijn als Telstar zou winnen. „Het is geweldig, maar pas echt geweldig als we winnen, want daar gaat het uiteindelijk om. Pas dan is het geslaagd.”

Telstar wint met Louis van Gaal op de bank van Jong AZ
Van Gaal juicht mee met Telstar. Foto: ANP

Ook voor Jong AZ-coach Maarten Martens was het een bijzonder weerzien vrijdagavond. Onder leiding van Van Gaal veroverde de Belg in 2009 de landstitel met AZ.

Al na tien minuten spelen kon Van Gaal juichen. Plet werkte de bal met wat geluk over de doellijn en zette zijn ploeg op voorsprong. Hij tekende hiermee alweer voor zijn derde goal dit seizoen. En dat was zeker niet onterecht, want Telstar was de bovenliggende partij. Jong AZ wist amper gevaar te stichtte in de eerste helft.

De Alkmaarders waren na rust de bovenliggende partij, maar tot een goal leidde dit niet en dus won Telstar, voorafgaand aan de wedstrijd de nummer 18 van de eerste divisie, van Jong AZ. De Alkmaarders waren het duel als koploper begonnen, maar staan door het puntenverlies nu vierde.