Zaalvoetballers Tigers tarten landskampioen één helft

Print
Zaalvoetballers Tigers tarten landskampioen één helft

Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Tigers Roermond heeft één helft lang uitstekend weerwerk geboden aan zesvoudig landskampioen Hovocubo uit Hoorn.

Na de rust lieten de gasten dan toch zien dat ze negen internationals in hun selectie tellen. De thuisclub leed teveel balverlies bij het hoog druk zetten van de gasten en die liepen uiteindelijk weg naar een ruime zege: 1-6. De eerste nederlaag van de Roermondse ploeg was hiermee een feit.

De afgelopen twee seizoenen was er geen Nederlands kampioen vanwege de coronaperikelen. De twee seizoenen ervoor werd Hovocubo beide keren kampioen van Nederland. De club telt dertien senioren - en tien jeugdteams, een grote club dus. Hun mannen van Oranje speelden onlangs nog tegen Argentinië, ze trainen veel vaker in de week en de internationals ook nog in Zeist. Die mogelijkheid om door te wisselen werd in de tweede helft tegen de moegestreden Tigers uitgebuit.

Minuut stilte

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van het twaalfjarig jeugdlid Muhyadin Tayib. Na die minuut beet Tigers zich vast aan zijn tegenstander en was in die eerste helft gelijkwaardig. Maar doelman Stet van de gasten stond uitstekend te keepen, evenals aan Roermondse zijde Bence Meszaros. De rust leek met dubbelblanke stand in te gaan. Één foutje vlak voor rust betekende echter de 0-1.

In de tweede helft trapte Hovocubo op het gas. Tigers kon dat tempo met veel minder kwalitatieve wisselmogelijkheden niet meer volgen en de gasten liepen weg. Solaiman Ramdani scoorde nog de eretreffer voor de Limburgers.

Tigers Roermond – Hovocubo (0-1)
19. Soufiane Charraoui 0-1, 21. Soufiane Charraoui 0-2, 23. Soufiane Charraoui 0-3, 28. Mats Velseboer 0-4, 30. Appie Attahiri 0-5, 37. Solaiman Ramdani 1-5, 38. Soufiane Charraoui 1-6.