Uitreiking Kremers Awards; beste onderzoek over sociaal-economische herstructurering Zuid-Limburg goed voor 5000 euro

Print
Uitreiking Kremers Awards; beste onderzoek over sociaal-economische herstructurering Zuid-Limburg goed voor 5000 euro

Afbeelding: Facebookpagina IBA Parkstad

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert -

Tijdens het evenement Dansen op de Mijnen op 22 november in Parkstad Limburg Theaters Heerlen, worden voor de derde keer de Kremers Awards uitgereikt.

Met het uitreiken van de awards wil deStichting Behoud Mijnhistorie in Roermond studenten en promovendi stimuleren om de vernieuwing van regio’s op sociaal en economisch gebied te onderzoeken.

De inzender van de beste scriptie of het beste proefschrift over sociaal-economische herstructurering wint 5000 euro.

Na de sluiting van de mijnen verdwenen er in Zuid Limburg 75.000 banen, met alle gevolgen van dien. Voor de werkgelegenheid en de economie, maar ook op sociaal gebied liet de mijnsluiting zijn sporen na. Dat was terug te zien in de criminaliteitscijfers en in het aantal echtscheidingen. Toch richtte de regio zich weer op. Er kwamen nieuwe banen en problemen werden overwonnen. Een proces dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

De Kremers Award is vernoemd naar dr. J (Sjeng) Kremers, voormalig gouverneur van de provincie Limburg en eerste voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Mijnwerkerszoon Sjeng Kremers speelde een essentiële rol in de herstructurering van Zuid-Limburg.

Kijk hier voor meer informatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen