O-21 teams: Grote overwinningen voor VVV en Fortuna Sittard

Print
O-21 teams: Grote overwinningen voor VVV en Fortuna Sittard

Op de vierde speeldag klopte VVV het nog puntloze Alexandria’66 met 7-1 en Fortuna Sittard won met 1-4 bij Spartaan’20. MVV speelde 2-2 gelijk tegen de amateurs van Koninklijke HFC en Roda JC verloor de uitwedstrijd tegen Vitesse met 2-1.

In Venlo behaalde een sterk spelend VVV tegen de Rotterdamse tegenstander Alexandria’66 fors uit (7-1). Halverwege was de stand al 3-0 door doelpunten van Levi Titulaer, Etten Hajdaraj en Maxim van Peer. In drie minuten na de pauze bouwde VVV de voorsprong verder uit naar 5-0 en scoorde daarna nog twee keer, door twee treffers van Melano Tier, Jonas Theuerzeit en Levi Titulaer. Pas in de slotminuut scoorde Alexandria’66 tegen.

Fortuna Sittard won in Rotterdam met 1-4 bij Spartaan’20. Halverwege de eerste helft zette Bas Breukers Fortuna Sittard op een 0-1 voorsprong, wat ook de ruststand was. Na ruim een uur spelen zorgde opnieuw Bas Breukers voor 0-2. In de slotfase zorgde Tunahan Tasci voor 0-3. Daarna scoorde Spartaan’20 1-3, in de slotminuut bepaalde Mika Peters de eindstand op 1-4.

MVV speelde gelijk (2-2) tegen de amateurs van Koninklijke HFC. Een in de eerste helft sterk spelend MVV kwam vlak voor rust op een 1-0 voorsprong door Adam Mami. In de pauze moest scheidsrechter Heuts zich in verband met een blessure laten vervangen door scheidsrechter Nouamani die eerder al MVV O18 gefloten had. Meteen na de pauze kwam Kon. HFC op 1-1 en in de slotfase zelfs op een 1-2 voorsprong. In laatste minuut van blessuretijd kwam MVV op gelijke hoogte door een vrije trap van Milo Delrock.

Roda JC verloor met 2-1 van Vitesse. De Kerkraadse ploeg kwam al na negen minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt uit een vrije trap van Fabio Sposito. Halverwege de tweede helft kwam Vitesse op gelijke hoogte en tien minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong. In een alles of niets offensief in de slotfase was Roda JC nog dichtbij een doelpunt, maar de gelijkmaker bleef uit.