Stakende ziekenhuismedewerkers gaan pingpongen en houden pubquiz

Print
Stakende ziekenhuismedewerkers gaan pingpongen en houden pubquiz

Staking voor een betere cao in het Zuyderlandziekenhuis in 2019. Dinsdag staakt het personeel van het MUMC+ in Maastricht. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Duizenden zorgmedewerkers leggen in de nacht van maandag op dinsdag, vanaf middernacht, al het planbare werk neer in zeven academische ziekenhuizen.

Volgens FNV Zorg worden er verschillende activiteiten voor de medewerkers georganiseerd, zoals een pubquiz, pingpongwedstrijden en een ‘koffie-taart-moment’ met patiënten. Ook is er een podiumprogramma met diverse sprekers.

De zorgbond kondigde de staking vorige week aan om betere arbeidsvoorwaarden, zoals een loonsverhoging, af te dwingen. Ook wil de FNV dat er goede afspraken komen om de werkdruk te verlagen. Volgens de actievoerders gaat het om de grootste staking ooit door medewerkers van academische ziekenhuizen.

Lees ook: Staking in ziekenhuis Maastricht legt dinsdag ruim dertig afdelingen plat: zorg afgezegd

Medewerkers van de academische ziekenhuizen in Amsterdam (VU en AMC), Leiden, Utrecht, Groningen, Rotterdam en Maastricht bereidden de afgelopen weken een zondagsdienst voor op een doordeweekse dag. Het Radboudumc in Nijmegen doet niet mee aan de staking. Per ziekenhuis worden verschillende afdelingen gesloten, zoals de operatiekamers, radiologie, laboratoria en diverse verpleegafdelingen. Alle spoedeisende hulp, oncologie, hartbewaking en kraam-couveuseafdelingen draaien wel door.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu