Douwe Bob zet streep door tour vanwege coronatoegangsbewijs

Print
Douwe Bob zet streep door tour vanwege coronatoegangsbewijs

Afbeelding: ANP

Douwe Bob heeft zijn tournee van dit najaar afgeblazen omdat hij het niet eens is met de coronaregels. De zanger vindt het ’discriminatie’ dat het publiek bij de zalen sinds zaterdag wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs en daar wil hij ’niet aan meedoen’, zegt hij in een video op Instagram.

De 28-jarige Douwe Bob heeft besloten zijn concerten af te zeggen nadat hij afgelopen weekend zelf werd geweigerd toen hij geen QR-code liet zien. „Na alle verhalen werd het heel echt.”

Lees ook: Jandino schrapt theatertour om coronapas: ’Ik kan hier niet aan meewerken’

De zanger wil niet optreden voor enkel fans die bewijs hebben laten zien dat ze gevaccineerd zijn, maximaal 24 uur geleden negatief getest zijn op het coronavirus of van Covid-19 hersteld zijn. „Ik heb een tour staan en die ga ik niet doen, de discriminatie is te groot.”

Groot probleem met dwang

Zelf is Douwe Bob niet gevaccineerd. „Ik heb niets tegen vaccinaties, ik heb niets tegen mensen die gevaccineerd zijn, ik heb alleen een heel groot probleem met dwang. Dwang is voor mij: het moet en als je het niet doet: dan zal je.”

De zanger heeft vanaf oktober meer dan 25 concerten staan. Zo zou hij zaterdag 13 november optreden in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Of hij van plan is de concerten op een later moment in te halen of dat mensen het geld van hun kaartjes terugkrijgen, zegt Douwe Bob niet. Zijn management was maandagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

Douwe Bob is niet de enige die niet optreedt vanwege het verplichte coronatoegangsbewijs. Onlangs bliezen ook Hans Teeuwen en Jandino Asporaat al voorstellingen af om dezelfde reden.