Kreta opgeschrikt door aardbeving: één dode gemeld

Print

Video: Twitter / YouTube

Toeristen en bewoners op het Griekse vakantie-eiland Kreta zijn maandagochtend opgeschrikt door een aardbeving. De beving had volgens Europese autoriteiten een kracht van 6.5 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag 23 kilometer ten noordwesten van het eiland.

Volgens persbureau AFP is zeker één persoon om het leven gekomen. Negen anderen raakten gewond. Na de beving werd in Turkije gewaarschuwd voor mogelijk tsunamigevaar.

De burgemeester van het dorp Arkalochori meldt dat twee kerken zijn beschadigd. Er zouden meerdere mensen bekneld zitten. Ook zouden meerdere woningen schade hebben opgelopen. De overleden persoon werkte aan de renovatie van een kerk in Arkalochori. Het dak van het gebedshuis stortte door de aardbeving in.

De beving was ook te voelen op andere eilanden, waaronder Santorini. Mensen verlieten in paniek hun huizen en schoolkinderen verlieten hun klaslokalen. Er waren al meerdere naschokken.

Op Twitter laten veel vakantiegangers weten dat ze flink geschrokken zijn en de trillingen gevoeld hebben. In de regio werden de afgelopen maand meerdere kleine aardbevingen geregistreerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu