FC Cincinnati stuurt trainer Jaap Stam weg

 © ANP

Jaap Stam is niet langer de hoofdtrainer van FC Cincinnati. De Amerikaanse club heeft hem per direct ontheven van zijn taken, zo maakt de club maandag bekend.

Redactie

Tyrone Marshall, momenteel de hoofdcoach van de O19-ploeg van FC Cincinnati en het toekomstige O23-team, zal de taken van hoofdcoach tijdelijk op zich nemen en de zoektocht naar een nieuwe trainer is al aan de gang.

Verandering noodzakelijk

„Tijdens onze zoektocht naar een algemeen directeur, werd ons ook duidelijk dat een verandering van hoofdtrainer ook noodzakelijk was. Daarom heeft de club na veel wikken en wegen de beslissing genomen om nu de toekomst in te gaan zonder Jaap”, aldus voorzitter Jeff Berding van FC Cincinnati.

Hij vervolgt: „We bedanken Jaap voor alles wat hij heeft gedaan voor FC Cincinnati tijdens zijn tijd hier, en we wensen hem het beste omdat hij nu naar huis kan gaan om bij zijn familie te zijn.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal