Wandeling ‘in de voetsporen van Pierre Cuypers’ in Roermond

 © Ing Image

Roermond
Redactie

In Roermond wordt op zondag 10 oktober een wandeling onder leiding van een VVV-gids gehouden ‘in de voetsporen van Pierre Cuypers’.

In 2021 staat de stad Roermond in het teken van architect en ontwerper Pierre Cuypers. Hij is vooral bekend om zijn ontwerp van het Rijksmuseum en het Centraal treinstation in Amsterdam. Cuypers is geboren op 16 mei 1827 in Roermond en woonde en werkte in de stad.

Lees ook: Dit is waarom de Roermondse woning van bouwmeester Cuypers thuishoort in het rijtje internationale iconische huizen

Tijdens de rondleiding zal de VVV-gids dieper ingaan op wat zich afspeelde in deze tijd op het gebied van de arbeidsvoorwaarden, de vingerafdruk arbeidsovereenkomsten voor medewerkers. Na afloop van de rondleiding bestaat de mogelijkheid om het Cuypershuis op eigen gelegenheid te bezoeken. Dit museum is gevestigd in het voormalige woonhuis en atelier van Pierre Cuypers.

De wandeling start om 14.00 uur vanaf het VVV-kantoor aan de Markt 17 in Roermond. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is 6 euro per persoon, kinderen zijn gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal