In Vaals wordt een puzzel van ruim acht bij twee meter gelegd. Wie helpt mee?

Print
In Vaals wordt een puzzel van ruim acht bij twee meter gelegd. Wie helpt mee?

Afbeelding: ING Image

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

In Vaals gaat in oktober een tot de verbeelding sprekend puzzelproject van start, waaraan iedereen mag meedoen.

Doel is het maken van een puzzel, Travel Around Art genaamd, die uit maar liefst 54.000 stukjes bestaat. Het 8,64 bij 2,04 meter grote gevaarte omvat afbeeldingen van meer dan vijftig bekende kunstwerken van onder andere Vermeer, Van Gogh en Monet. Het werk is echter onderverdeeld in 27 delen van 2000 stukjes.

„Het klinkt moeilijker dan het is, maar dat is het niet. Geloof me maar, steekt initiatiefneemster Kirsten Pakbiers-Renericken van wal”, bij wie het idee voortkomt uit liefhebberij.

Lees ook: Akkermansgilde en Leon Peeters vertalen het ‘echte’ OLS-gevoel in duizend puzzelstukjes

Na het zien van een bijdrage op het Jeugdjournaal, waarin te zien was dat kinderen samen een puzzel van meer dan 40.000 stukjes maakten, ontstond het idee om in Vaals iets vergelijkbaars op touw te zetten. De gemeente bleek enthousiast en stelt daarom een locatie ter beschikking.

„Ik puzzel zelf ontzettend graag, vooral in de herfst en in de winter. Het is een mooie manier om te ontspannen. De gemeente Vaals wil heel graag dat mensen met elkaar in verbinding komen: jong en oud, verschillende nationaliteiten enzovoorts. Ook zijn er in onze gemeente veel eenzame mensen.”

Het is de bedoeling om medio of eind oktober aan de megapuzzel te beginnen. Dat gebeurt op adres Maastrichterlaan 83.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of aanmelding contact opnemen via puzzel-project-vaals@outlook.com.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu